Als VDMS hebben wij het milieu en onze leefomgeving hoog in het vaandel. Wij zijn dan ook de juiste weg aan het zoeken om ons varend erfgoed met de klassieke motoren in authentieke staat voor het nageslacht te bewaren en tegelijkertijd onze omgeving zo min mogelijk te belasten.

Zie onze rubriek duurzaam voor diverse artikelen over onze initiatieven.

Commissie Duurzaam Varend Erfgoed

Sinds 2019 werken we mee in de FVEN commissie Duurzaam Varend Erfgoed (DVE) actief, die inmiddels ‘goed op stoom’ is. Belangrijk speerpunt van de commissie DVE is te komen tot een uitzonderingspositie voor Varend Erfgoed in (komende) wet- en regelgeving op het gebied van de uitstoot van emissies. Ook kijkt de commissie DVE naar de inzet van minder vervuilende brandstoffen, zoals HVO.

Diverse berichten en publicaties van deze commissie kunt u vinden op deze pagina.

Trees for All

Ook bij het gebruik van HVO blijft er sprake van een – zeer beperkte – uitstoot van emissies. De VDMS is dan ook donateur van Stichting Trees for All, die zich al bijna 25 jaar inzet voor een bosrijke wereld. Trees for All plant bomen in Nederland en in het buitenland via verschillende bosprojecten. Ook maakt de stichting mensen bewust van het belang van bomen.

Op de website van Trees for All kunt u meer lezen over de stichting en haar doelstellingen.

Heeft u vragen, tips of suggesties?
Neem dan contact met ons op via email duurzaam@motorsleepboot.nl !