De 16e editie van de Nijkerkse Sleepbootdagen staat op stapel! De animo is groot, tot nu toe staan er al 45 sleepboten, sleepvletten en opduwers op de deelnemerslijst, waaronder ook weer nieuwe deelnemers. Opvallend is dat er dit jaar een groot aantal opduwers zich opgegeven hebben. De schippers zijn welkom van donderdag 31 augustus t/m zondag 3 september aanstaande.

Op vrijdagavond 1 september is er een captainsdinner voor de schippers. ’s Avonds treedt het Zeemanskoor op bij de haven. Op zaterdag 2 september is er een programma. Het Zeemanskoor Nijkerks Welvaren organiseert deze dag ook weer een Shantyfestival. Traditiegetrouw opent burgemeester Gerard Renkema de Sleepbootdagen. Dit jaar hebben wij als gast onze ‘sleepbootdagenfotograaf’ en tevens sponsor Arjen Gerritsma van Graphic Sound uitgenodigd. Hij is een liefhebber van het evenement en fotografeert niet alleen op zaterdag, zoals is afgesproken, maar ook nog op andere dagen wanneer er sleepboten arriveren. Nu zetten we hem eens in de spotlights inplaats van andersom.

Ook Gijsbert Snoeij, die tijdens de Nationale Sleepbootdagen in Vianen met zijn opduwer Dropje gekozen is tot ‘Mooiste opduwer van het Jaar’, zetten we in het zonnetje.

Soms komen er bijzondere vrijwilligers op je pad. Een ‘fan’ van de Nijkerkse Sleepbootdagen, een 18-jarige jongen met een lichamelijke beperking, wil ons heel graag helpen tijdens het evenement. Omdat hij in een rolstoel zit, en moeizaam een klein stukje kan lopen, zijn de mogelijkheden heel beperkt. Aangezien hij een vlotte babbel heeft, hebben we hem de functie van ‘gastheer’ toebedacht. Daar kon hij zich helemaal in vinden. In de partytent voor onze boot zal hij de mensen die aankomen waaien koffie aanbieden.

Het heeft even geduurd, maar we hebben een nieuwe webmaster gevonden, eveneens een enthousiaste 18-jarige jongen. Binnenkort is de website weer up to date.

Aanmelden voor de Nijkerkse Sleepbootdagen kan tot en met 1 augustus aanstaande. Heb je je aangemeld en kun je onverhoopt niet komen, meld je dan af! In augustus ontvangen alle deelnemers een uitnodiging met uitgebreide informatie.

Fijn vaarzomer met mooi weer en tot ziens!

Hartelijke groeten,
Evert en Belinda van der Horst en crew
Sleepboot Magda